A San Diego-i Comic Con, a képregény-rajongók rendes éves világtalálkozója adott otthont annak a premiernek, amelyen a Ford és a nem evilági autóátépítésekről ismert Galpin Auto Sports közös alkotása, a Batmobil praktikus, kétkezi kiadása mutatta meg magát a gonoszokra és jókra polarizálódott közönségnek. 

Az autót Jared Barris, az eredeti Batmobilt kifundáló George Barris unokája tervezte meg. 
Őszintén szólva, az átépítés kiábrándítóan vérszegény lett, beltéri kütyükről, katapultokról, fegyverekről és gázturbinákról nem tudunk beszámolni. A motor is maradt gyári állapotában, igaz, az alapmodellekhez kínált legnagyobb 5.0 V8 erőforrást választották (a Raptor sportverzió 6,2-ese igazán beleférhetett volna). 
A tuning kimerül az optikai kiegészítőkben. A fekete-piros fényezés látványos, de ami igazán dögössé teszi az autót, és ami miatt érdemes megemlékezni róla, az a plató két peremére illesztett, hatalmas szárny, amelyek kiköpött másai a Batman és Robin eredeti járgányát díszítő (akkor még véresen komolyan vett) fecskefarkaknak. 
Akinek megtetszik, 30 000 dollárért (kb. 6,9 millió Ft – ez csak az átalakítás ára) akár meg is rendelheti a Batman-kittet – igaz, a világnak erről a részéről ez jóval macerásabb, mint Észak-Amerikában, de aki szuperhőst akar játszani, ne ijedjen meg egy kis nehézségtől.
Emlékeztetőül egy rövid videó az eredeti Batmobilról, némi akadályoztatással
Szerző: