A két jármű Oznobisino település közelében karambolozott helyi idő szerint 13 óra előtt néhány perccel a teherautó sofőrjének hibája miatt. A murvát szállító Kamaz vezetője nem adta meg az elsőbbséget egy kereszteződésben és nagy sebességgel belerohant a Moszkva-Podolszk útvonalon közlekedő autóbusz oldalába. A jármű kettészakadt, a teherautó pedig felborult, melynek következtében a 12 köbméter kavics a busz utasaira ömlött. A mentők harminc rohamkocsit és négy helikoptert küldtek a baleset helyszínére.

Az első jelentések még 12 halottról és 16 sebesültről szóltak, de időközben kiderült, hogy az autóbuszon legalább hatvan ember utazott, közülük huszonötöt vittek kórházba a baleset után. A helyszínen 14 ember halt meg. A tizennégy súlyos sérült közül négyen a kórházba szállítás után haltak meg. Az autóbuszon több gyerek is volt, közülük egy meghalt, kettő megsérült, mindannyian 8-10 éves korúak.

Az első jelentésekkel ellentétben a teherautó vezetője mégis életben maradt. A 46 éves örmény állampolgár sofőr sokkot kapott, kórházba szállították, ahol a rendőrség kihallgatja. Az már kiderült, hogy csak az idén hat alkalommal kapott közigazgatási büntetést Moszkvában közlekedési szabályok megsértése miatt.

Az autóbusz tulajdonosa, a Mosztranszavto nevű társaság közölte, hogy minden elhunyt családja kétmillió rubelt kap a biztosítótól, illetve 25 ezer rubelt a temetés költségeire. A túlélők ugyancsak kártérítést kapnak a sérülés súlyosságának függvényében.

Forrás:
MTI