Szerda este fél 7-kor a Keleti pályaudvar felé közlekedő 73-as trolibuszra a Király utcai megállóban egy férfi szállt fel gyermekével. A buszsofőr az első ajtós felszállási rendnek megfelelően kérte az utast, hogy mutassa fel jegyét vagy bérletét. A férfi jelezte, hogy szeretne vonaljegyet venni, azonban sokallta a 450 forintos árat, ezért inkább szakaszjegyet kért. Mivel ilyen jellegű jegytípus nincs a felszíni tömegközlekedési járatokon, ezért a sofőr csak a normál jegy vásárlását tudta felajánlani.

Az utas azonban elutasította, hogy jegyet váltson, mire a buszvezető jelezte, ingyen utazásra viszont nincs lehetőség a férfi szidni kezdte a sofőrt. Ezt követően mind a vezető fülkében, mind pedig a járművön kívül ütötte és rugdosta a buszvezetőt saját gyermeke szeme láttára. A járművezető az eset következtében könnyebb sérüléseket szenvedett, a BKV pedig feljelentette az utast. 

Ne vágj be a Citaro elé!

A fenti eset mellett ugyancsak szerdán egy autós okozott kellemetlen pillanatokat egy másik BKV-sofőrnek, illetve az utasoknak. Este a Ferenciek terén, a buszsávban lévő megállóból elinduló Citaro elé vágott egy, a KRESZ-szabályokat nem kellőképpen ismerő autós. A busz sofőrje emiatt vészfékezésre kényszerült, a járművön pedig nyolc utas könnyű sérülést szenvedett, jellemzően elesés miatt. A szabálytalanul, irányjelző használta nélkül, hirtelen a busz elé kanyarodó személyautó elhagyta a helyszínt, de valószínűleg nem fogja megúszni büntetés nélkül, mivel a Citaro fedélzeti kamerája rögzítette az esetet.