Tíz kilométert tett meg eszméletlen vezetővel egy cseh teherautó Németországban, de csodába illőn nem sérült meg senki.


A kamionsofőr szélütést kapott, a tempomat azonban folyamatosan 80 km/óra sebességen vitte tovább a kábelkötegekkel megrakott, 40 tonnás teherautót, amely többször is a szalagkorlátnak ütközött.

Miután észlelték a “szellemkamiont” az A6-os sztrádán, az autópálya-rendőrség elrendelte a feljárók lezárását, és egy járőrautó szirénázással, dudálással próbált meg kapcsolatot teremteni a vezetővel. Az elszabadult nyerges vontató végül egy emelkedőn lelassult, majd a terelőkorlátot áttörve egy töltésnél megállt.

Az eset szerdán történt Németország délnyugati részén, Sinsheim közelében. A 48 éves sofőr részlegesen megbénult, jelenleg életveszélyes állapotban fekszik kórházban – jelentette a heidelbergi rendőrség.
    
A veszélyes, bár szerencsés kimenetelű eset kapcsán a német autóklub azt követelte, hogy a mozdonyokhoz hasonlóan a kamionokat is szereljék fel sofőrsegítő automatikával. A mozdonyoknál a vezető éberségét figyelik, többek között időnként, jelzésre egy pedált kell megnyomni a vezetőnek, ha nem teszi, megáll a vonat.

Forrás: MTI