Négyszázezer eladott autó után felfrissítette kompakt kishaszonjárművét a Renault. A számos kivitelben kapható Kangoo felismerhető maradt, de fizimiskáját a márka új dizájnarculata szerint alakították át.

Háromszemélyes lehet a Kangoo fülkéje

Háromszemélyes lehet a Kangoo fülkéje

Háromszemélyes lehet a Kangoo fülkéje


Az orrészt nagyobb méretű, kevésbé megdöntött logó uralja, és bár ezek kiszúrásához már igazán rajongónak kell lenni, megváltoztak a külső tükrök, valamint átrajzolták a hátsó lámpatesteket is. Sokat javult az építési minőség: tisztább eldolgozásúak a hegesztési varratok és a lemezhajtások, pontosabban helyezték fel a tömítéseket, és javítottak a hangszigetelésen.

A beltérben több a változás. Az új középkonzolt magasabban építették be, tárolórekeszt alakítottak ki rajta, és a kormánykereket is lecserélték. További fontos újdonságként mostantól a kétszemélyes kivitelek háromfőssé tehetők, az opciós listán ugyanis megjelent a szélesített utasülés. Míg ez a lehetőség csak az egy üléssoros, belső égésű motorral szerelt kivitelekhez kérhető áprilistól, minden Kangoo új kontúrú ajtópanelekkel és egyéb módosításokkal szolgálja utasainak kényelmét.

Ma már haszonjármű sem lehet meg fejlett elektronikai tartalom nélkül. A Kangoo Van kínálatában is megjelenik a Clióval bevezetett R-Link multimédiás infotainment rendszer, de minden rádióhoz alapáras az USB és Bluetooth csatolás lehetősége. Ennél lényegesebb, hogy a vezetőtámogató rendszerek köre is bővült.

A Z.E. villanyfurgon töltő csatlakozója mostantól az orron, a logó mögött található

A Z.E. villanyfurgon töltő csatlakozója mostantól az orron, a logó mögött található

A Z.E. villanyfurgon töltő csatlakozója mostantól az orron, a logó mögött található


Az új generációs ESP visszagurulásgátlót és rossz tapadású felületen praktikus, továbbfejlesztett kipörgésgátlót kapott, opcióként pedig tolatókamera is rendelhető; ennek képe a belső visszapillantóban jelenik meg (mellesleg egy néhány évvel ezelőtt készült, független tanulmány kimutatta, hogy itt van a legjobb helye a monitornak).

A motorválaszték újdonsága a szeptembertől rendelhető Energy TCe 115 benzinmotor. A paletta összes tagján alapfelszerelésként megjelent a sebességváltás esedékességére figyelmeztető jelzés, valamint az ennek időzítését és a fojtószelep szabályozását módosító ECO üzemmód-kapcsoló. A szervizintervallumot 30 ezerről 40 ezer kilométerre tolták ki.

Az elektromos Z.E. verzió modellspecifikus újdonságai az egyedi, kék logó, az embléma mögött, az orron elhelyezett töltőcsatlakozó, valamint az 1-30 km/óra között üzemelő zajgenerátor, ami a gyalogosokat figyelmezteti a villanyfurgon közeledtére.