A hivatalos bemutató előtt kiszivárogtak a 2016-os Renault Megane képei, a CarPassion.it közölte a képeket. Valószínűleg csak a két hét múlva nyitó Frankfurti Autószalonon szerette volna leleplezni autóját a Renault, de így a meglepetés elmarad.

Kiszivárgott az új Renault Megane 2 Igazából nincs meglepetés a Megane esetében, a modell a nyáron bemutatott Renault Talismanon már látott jegyek köszönnek vissza. Így a fényszóró és a hűtőmaszk együttes valamint a hátsó lámpák is nagyon hasonlóak.

Összességében a Renault a Megane esetében is a sportosabb, férfiasabb vonalakra szavazott az elődmodellel szemben.  Képeken is látható GT felszereltség különösen dinamikus látványát biztosít, az egyedi lökhárítóival és lökhárítóba integrált kipufogókkal.

Kiszivárgott az új Renault Megane 3 A belső képek elárulják, hogy az Espace és a Talisman után a Megane is függőlegesre állított képernyő uralja a középkonzolt. A vezető előtt szintén egy teljesen virtuális műszeregység kap helyet. Az utasteret itt bőrborítású sportülések, kétzónás klíma és a kormány mögül is kapcsolható automata váltó színesíti.

Várhatóan legalább háromféle benzinmotor 110, 130,150 teljesítményű és négy teljesítmény-szinten kérhető dízel, 95, 110, 130, 160 LE áll majd a kínálati listán. A hatfokozatú manuális sebességváltó helyett egyes modelleknél duplakuplungos automata is kérhető. Később elkészül majd a RS változat is nagyjából 270-280 lóerős teljesítménnyel.

A szeptemberi bemutatót követően várhatóan 2016 tavaszán kerül majd a kereskedésekbe az új Renault Megane.