Miközben a Rapid Spaceback idén már terepgúnyában nyomul, a Škoda köztes méretű modelljének lépcsőshátú kiadása elegánsan sportos gúnyát ölt az idei Frankfurti Autószalonon.

Teljesítménynövelésről nincs szó, csupán látványról: fekete hűtőmaszk, módosított első és hátsó lökhárítók, fekete felnik (16 vagy 17 colos méretben), sötétített ablakok és hátsó lámpatest, fényes fekete külső tükrök, valamint az elmaradhatatlan műdiffúzor hátul. A B-oszlopon “Monte Carlo” embléma virít.

Nem csak sportos, de gazdagon felszerelt is a Monte Carlo: xenon lámpák, háromküllős, sportos bőrkormány, egyedi sportülések szerepelnek a szériatartozékok listáján.

Hasonló részletek jellemzik a Superb SportLine modellt is: sötétített hátsó oldalablakok és hátsó szélvédő, 18 vagy 19 colos, fekete felnik, háromküllős sportkormány, egyedi üléskárpit, szénszálas burkolatok teremtenek dinamikus hangulatot. A kombiként is megrendelhető SportLine a Monte Carlóval szemben nem csak a látványról szól: 15 mm-rel ültetett futómű társul hozzá.