Aki ma Európában nem kínálja kombiként nagyautóját, lemarad a potenciális piac feléről: 100 nagyautóból 54-et puttonyos fenékkel vesznek meg az óvilági ügyfelek. Nem csoda, hogy a Renault sem odázta el a Talisman Grandtour bemutatását: a Laguna utódjának kombija pontosan ugyanakkora, mint a szedán (4,86 x 1,87 x 1,46 méter), ám a tetőspoiler és a hátsó oldalablak kialakítása optikailag megnyújtja a karosszériát.

A lábfej mozgatásával nyitható és csukható, motoros fedél mögött tágas üreg rejlik: a rolóig 572 liternyi tér áll rendelkezésünkre, a padló 1116 mm hosszú. A hátsó ülések síkba döntésével 2010 mm-re nő a tér, a kapacitás pedig eléri az 1,7 köbmétert.

Feneket növesztett a Renault zászlóshajója 2 A módosított tetővonalnak köszönhetően hátul kerek három centivel nagyobb a fejtér (886 mm), a többi paraméter nem változott. A különleges első ülések is megmaradtak: keskeny héjuknak köszönhetően extra sok hely jut a hátsó utasok térdének, míg az ülőlap hosszirányban 60 mm-rel szabályozható.

Megmaradt a négykerék-kormányzás és az adaptív lengéscsillapítás kombinációja, a kétféle formátumban (fekvő vagy álló) kapható, központi érintőképernyő, valamint a vezetőtámogató biztonsági rendszerek széles választéka.

Feneket növesztett a Renault zászlóshajója 3 A motorválaszték megegyezik a szedánéval: kétféle benzinmotor (150 vagy 200 LE) és három teljesítmény-szinten kérhető dízel (110, 130, 160 LE) áll rendelkezésre. A Talisman kombi 2016 első félévében kerül a kereskedésekbe.