Hát ide is eljutottunk: egyetlen feltöltéssel 500 kilométer megtételére képes, tisztán elektromos hajtású szabadidőjárművet dob piacra az Audi. Na jó, nem idén, hanem három év múlva, de akkor is: az elektromos autók immár nem csupán elméletben, hanem a gyakorlatban, sőt, a valóság prémium szegmensében is léteznek.

Az Audi állítja: új szabadidőjárművük nem egy létező modell adaptációja lesz, hanem egy eleve elektromos autónak tervezett, arra optimalizált jármű, amely történetesen az MLP padlólemezre épül, arra, amire az új Q7 is.

Elektromos SUV-tanulmánnyal készül az Audi 2 A nagy testvérnél valamivel rövidebb jármű aerodinamikája és helykihasználása maximálisan kiaknázza a hajtásban rejlő lehetőségeket: a fenéklemezt teljesen leburkolták, az akkumulátor-csomag az utastér alatt, a két tengely között helyezkedik el ? előbbi 0,25-ös Cw-értéket, utóbbi mély tömegközéppontot és ebből adódóan kiváló stabilitást eredményez.

A négyszemélyes e-tron quattro concept összesen három elektromotort kap: elöl egy, hátul kettő hajtja a kerekeket. Ezek teljesítményéről egyelőre nincsenek információk.

Elektromos SUV-tanulmánnyal készül az Audi 3