Megszoktuk, hogy a Frankfurti Autószalonon (IAA) a német gyártók egymásra licitálnak. Hatalmas kiállítóteret töltenek meg autóikkal. A Volkswagen 9000 négyzetméteren állít ki, 50 autóval készül hazai rendezvényre, ezek közül nyolc világpremier lesz.

Engedelmeskedve az IAA 2007-es mottójának “Lássuk mit vezetünk a jövőben”, egy különleges tanulmányautót is lelepleznek. A City Expert (városi szakértő) érdekessége a négyhengeres boxermotor lesz, amelyet korábban a bogárban alkalmazott a Volkswagen. Jelenleg a Porsche és a Subaru járművei képviselik a síkba fektetett hengerű technikát.

Feltöltős motorokkal

Feltöltős motorokkal

Feltöltős motorokkal


Ezen kívül hat új BlueMotion modell premierjét is megtartják. Ezen járművek a sorozatgyártású járművek kisebb mértékű átalakításával készültek eddig, azzal a céllal, hogy alacsonyabb fogyasztást és főként kisebb károsanyag-kibocsátást érjenek el. A Polo mellett a Passatból is készült BlueMotion változat.

Frankfurtban mutatkozik a Volkswagen Tiguan is. A szabadiő-autó a világon első sorozatgyártású modellje, amely csak feltöltött motorokkal lesz kapható. Emellett a Tiguanban mutatkoznak be elsőként a Volksawgen csoport új generációs dízelmotorja is, amelyek már nem a saját fejlesztésű, Pümpe Düse technológiára építenek, hanem közösnyomócsöves befecskendezést kapnak. Az elsőként bemutatkozó 2.0 literes változatok 140 és 170 lóerős kivitelben készülnek majd.