Az idei évre egyértelműen visszakapaszkodott a McLaren az élmezőnybe, az autó vetekszik a Red Bulléval, időnként jobb is annál, ám a csapat tapasztaltabb, vezető pilótája, Lando Norris eddig „csak” egyszer tudott győzni, ilyen-olyan okokból – saját hiba, rossz helyzetfelmérés, csapatszinten elszúrt taktika – jó néhány lehetőséget szalasztott el.

A múlt hétvégi Brit Nagydíj után – melyen annak ellenére sikerült elkótyavetyélni a győzelmet, hogy a futam első szakaszában a két McLaren vezetett –, a végül a 3. helyen leintett angol versenyző megint elkenődve, önostorozóan nyilatkozott.

„Idén többször eldobtunk valamit, ami a miénk lehetett volna. Ma magamat hibáztatom, amiért nem hoztam megfelelő döntéseket. Gyűlölöm ezt, gyűlölök ilyen helyzetben lenni, amikor keresni kell a kifogásokat, hogy miért nem végeztünk jó munkát” – mondta Silverstone-ban.

Norris veterán honfitársa, az egykori Williams-, Honda-, Brawn- és McLaren-pilóta Jenson Button szerint a fiatal pilótának változtatnia kellene a hozzáállásán, jelenleg túl szigorú magához.

„Landónak jobban kordában kellene tartania az érzelmeit. Nagyon szigorú önmagához, ez pedig ördögi körré válhat. Tudjuk, hogy mennyire fontos, hogy tiszta fejjel versenyezzünk. Nagyon tehetséges, ezért nem szeretném, hogy végképp elkenődjön, és ne tudja összeszedni magát a következő futamra” – magyarázta a brit Sky Sportson a 2009-es világbajnok.

„És az ellenfelek felé sem szabad mutatni, hogy valaki maga alatt van. Az ilyen gyengeséget nem szabad közszemlére tenni. Cuki, hogy ilyen nyíltan beszél az érzéseiről, nekünk, nézőknek nagyszerű, de mindjárt más, ha a versenyzés irányából nézzük. Nem szabadna ilyen szigorúnak lennie önmagához” – ismételte meg.

Norris az eddigi 12 fordulóból egyszer nyert, Miamiban megszerezte első Forma-1-es futamgyőzelmét, további hat alkalommal más dobogós helyen zárt, Az egyéni bajnokságban 171 ponttal a második a vezető címvédő, Max Verstappen mögött (255 pont).