A 2020-as Forma-1-es szezon végének lelket melengető sztorija volt, hogy az addigi pályafutása során újra és újra kiemelkedő eredményeket hozó, az idény végén a Force India/Racing Point első és egyetlen futamgyőzelmét szerző Sergio Perezt ejtette a Stroll família által átvett silverstone-i csapat, ám a Red Bull Racing szerződést adott a mexikóinak.

Perez Max Verstappen csapattársaként az idényeket sorra egész jól kezdte, győzelmeket hozott, de aztán jellemzően küszködni kezdett, ennek ellenére tavaly kínkeservesen ugyan, de hozzásegítette a Red Bullt történetének első egyéni bajnoki 1-2-jéhez is.

A mexikói idén is dobogókkal nyitott, így tavasszal hosszabbítottak is vele 2025-re, ám Imola óta siralmasan szerepel, hibát hibára halmoz, az időmérőn gyakran a Q1-ben elvérzik, pontokat pedig alig hoz. Silverstone-ban az esős kvalifikáción egyedüliként dobta el úgy az autót, hogy nem folytathatta a körözést, a versenyen pedig csak a 17. lett.

A múlt hét végén már arról szóltak a hírek, hogy hamarosan Daniel Ricciardóra, esetleg Liam Lawsonra cserélhetik, ezt látszik erősíteni az is, hogy az őt eddig mindig védő csapatfőnök, Christian Horner is igen kritikusan beszélt már pilótájáról a Brit Nagydíj után, amikor zsinórban harmadszor nullázott.

Ez a hétvége nagyon nem sikerült neki. A futamon kockáztattunk, a kemény gumin indult, az elején egész jól haladt is előre. Aztán megjött az eső, ő akkor a 15-16. volt. Szerencsét próbáltunk, ahogy a Ferrari Leclerc-rel [azaz az alig vizes pályára átmeneti esőgumit tettek az autóra – a szerk.], és ha erősödött volna az eső, hős is lehetett volna belőle. De nem így alakult, a száradó pályán pedig sok időt veszített az esőgumikon. Lesz mit átgondolni” – kezdte az értékelést.

„Ő is tudja, hogy tarthatatlan, hogy nem hoz pontokat. Kellenek a pontok, tisztában van ezzel. Tudja, mi a dolga, mi a cél számára, nála jobban senki sem szeretné, ha újra formába lendülne. De a McLaren most például hét pontot hozott rajtunk, a konstruktőri bajnokság megnyeréséhez mindkét autóval pontokat kell szereznünk” – mutatott rá arra, hogy Perez jelenleg egyáltalán nincs a csapat hasznára.