A Forma-1-es átigazolási piac fontos téglája került a helyére akkor, amikor bejelentették, Sergio Perez marad a Red Bullnál. Később kiderült, a kétévesként beharangozott szerződés ugyan csak 1+1 éves, opcióval a csapat oldalán, de a mexikói ideiglenesen biztosan megnyugodhat.

Szerződéséről, illetve az aláírás körülményeiről a pilóta nemrég a RACER magazinnak beszélt, akiknek elmondta, hogy volt még néhány opciója a Red Bullon kívül is. „Arra törekedtem viszont, hogy ezzel a csapattal folytassam” – fogalmazott Perez.

A Red Bull-lal kötött új szerződés során Perezt egyébként Max Verstappen is befolyásolta elmondása szerint: a mexikói kihívásként tekint a szinte legyőzhetetlen holland csapattársra, ez a feladat pedig egy, a korábbiaknál még inkább a céljaiért küzdő versenyzővé tette. „Ez folyamatosan tanulásra, fejlődésre késztet.”

„Láttuk más pilótáknál is, mennyire kemény ez” – utalt a Verstappen melletti pozícióra a mexikói. „A Red Bull eltér a többi csapattól ezen a téren. Mentálisan mindent kivesz belőled ez, meg kell kapaszkodni ahhoz, hogy megküzdjön az ember ezzel a nyomással. Ő egy az autójával. Ha más csapathoz igazol az ember egy másik csapattárs mellé, ahhoz másképp áll hozzá. Én ezt a kihívást imádom” – mondta Perez.