Frissítésekkel érkezett a Forma-1-es Japán Nagydíj helyszínére az Aston Martin, azonban még Fernando Alonsót is meglepte, hogy ezek után mennyire ütőképes volt az autója a szombati időmérő edzés során.

Végül az ötödik rajtkockát szerezte meg vasárnap a kétszeres világbajnok, aki a szombati nap végén elmondta, a vártnál nagyobb előrelépést hozott az új csomag. „Estére erről már adataink is lesznek ennek megerősítésére és számszerűsítésére, de minden jónak tűnt az időmérőn. Őszintén szólva kissé váratlanul ért, hogy versenyképes voltam” – szemlézte Alonso nyilatkozatát a Motorsport.com.

„Csak néhány századdal maradtunk el Sainztól, Leclerc mögöttünk van, csakúgy, mint Piastri és a két Mercedes. Amikor itt jártunk hat hónappal ezelőtt, 1,5 másodperccel voltunk elmaradva a pole-időtől, most négy tizeddel.”

F1: Váratlanul érte Alonsót, hogy versenyképes volt 2

Alonsónak vannak kétségei afelől, hogy a jó szombat elég lesz-e egy jó vasárnaphoz is. (Fotó: Qian Jun/MB Media/Getty Images)

A jól sikerült időmérős szereplés ellenére azonban Alonso szkeptikus azt illetően, hogy a versenyen is ennyire jól fog állni a csapat szénája. „Az első három futam azt mutatja, hogy nagyon erősek vagyunk szombaton, viszont vasárnap kevésbé, és talán most sem vagyunk olyan helyzetben, hogy a legjobb öt között maradjunk” – vázolta fel a 42 éves spanyol.

Más kérdés, hogy a másik autójával már nem szerepelt ennyire fényesen az Aston Martin, azzal ugyanis Lance Stroll már a Q1-ben elvérzett, a 16. helyen végzett.