Mintha csak tegnap lett volna: 2021-ben az utolsó körben dőlt el a világbajnoki cím sorsa Max Verstappen és Lewis Hamilton között a holland javára, miután az akkori versenyigazgató, Michael Masi csak a kettejük között lévő lekörözött versenyzőket küldte el, hogy vegyék vissza körüket. Azóta is ez az egyik legnagyobb vitát kavaró esemény a Forma-1-ben, mely máig képes egymásnak ugrasztani szurkolótáborokat.

Az eseménysorozattal kapcsolatban nemrég Lewis Hamiltont is megkérdezték. A Mercedes hétszeres világbajnoka a GQ Sports-nak elmondta, továbbra is úgy gondolja, hogy az a bajnoki cím az övé lett volna, de már megbékélt a helyzettel.

„Elrabolták a címem? Egyértelműen! Mindenki ismeri a sztorit. Számomra azonban az volt a legszebb ebben a pillanatban, amit magammal viszek belőle, hogy apám velem volt. Együtt mentünk keresztül az élet hatalmas hullámvasútján, az emelkedőkön és lejtőkön. Amikor a legjobban fájt, ő mindig ott volt” – fogalmazott a brit.

F1: Hamilton megbékélt az „elrabolt” bajnoki címmel 1

Lewis Hamilton és Max Verstappen (Kép: Hasan Bratic/picture alliance via Getty Images)

„Természetesen gratuláltam Maxnak. Nem fogtam fel mindennek a hatását, de közben nagyon is tudatos voltam. Ez egy meghatározó pillanata volt az életemnek. Ha meglátok egy felvételt a versenyről, azt továbbra is megérzem. De már megbékéltem vele” – nyilatkozta Hamilton.