Váratlan bejelentést tett néhány nappal a Forma-1-es Japán Nagydíj előtt a McLaren: elhagyja a csapatot David Sanchez – a Ferraritól elhalászott szakembert még tavaly igazolták le, de csak idén januárban állt munkába, vagyis alig három hónapot töltött a wokingiakkal.

Sanchez a McLaren új, hárompilléres technikai részlegének egyik, a járműfejlesztésért és -koncepcióért felelős vezetője volt. Távozásával kapcsolatban keddi közleményében azt írta a McLaren, hogy közös megegyezéssel döntöttek róla, és azért válnak külön az útjaik, mert „a szerepkör, a felelősség és az ambíciók, amik a pozíciójával jártak, nem voltak összhangban az eredeti várakozásokkal”.

A francia szakember hozzátette, „hálás a lehetőségért” a McLarennek, és bár most távozik, a csapat iránti tisztelete megmarad. Sanchez már majdnem 20 éve dolgozik a Forma-1-ben: pályafutását a Renault-nál kezdte, de dolgozott a McLarennél is, mielőtt pedig visszatért volna a wokingi alakulathoz, 2012-től 2023-ig a Ferrari fejlesztési részlegét irányította.

A történtek után a McLaren újra átalakítja a műszaki struktúráját, egyedül a Red Bulltól átcsábított, az aerodinamikai részlegért felelős Peter Prodromou marad a helyén. Rob Marshallt kinevezték vezető tervezőnek, Neil Houldey pedig a mérnöki részleget fogja vezetni. Ideiglenesen Andrea Stella csapatfőnök is szerepet kap, amíg meg nem találják az új, teljesítményért felelős technikai igazgatót.