Mick Schumacher a 2023-as szezont a Mercedes tartalékversenyzőjeként tölti, a német futamról futamra a csapattal tart. Az elmúlt időszakban hébe-hóba felmerült a neve különböző istállóknál, de egyelőre nem tűnik úgy, hogy a Haas-szal két szezont futó pilótát valóban szerződtetni szeretnék.

Az egyik ilyen csapat, akikkel hírbe hozták, az AlphaTauri volt. Schumachert a “kisbikák” már tavaly is megkeresték a hírek szerint, ám állítólag Helmut Marko sportvezető megvétózta a pilóta szerződtetését – legalábbis ezt állította Ralf Schumacher. “Markónak problémája van a Schumacher névvel, vagy Mick személyiségével. Máskülönben nem értem, miért nem tárgyaltak egyáltalán. Jegyezzük meg, hogy a Red Bullnak nem erős piaca Németország” – jegyezte meg a hatszoros futamgyőztes.

Marko válasza nem maradt el. “Nincs problémám a Schumacher névvel. Számomra Michael Schumacher a legnagyobb pilóta, és rendszeresen beszélek Ralffal. Egy dolgot azonban összekever: az F1-es programunk a teljesítményen alapul, nem a marketingen” – fogalmazott meg éles kritikát az osztrák.

Közben egy másik osztrák, a Mercedes-főnök Toto Wolff is megszólalt Schumacher jövője kapcsán. “Nehéz szituáció ez. Azt kívánom Micknek, hogy találjon ülést, mert megérdemli, de a 2024-es helyzet kedvezőtlen. Pár ajtó viszont nyílni fog 2025-re, és figyelni fogjuk, hogyan alakulnak a dolgok a Williamsnél” – mesélte.

Wolff hozzátette, nem feltétlenül céljuk, hogy minden erejükkel Schumacher fejlődését segítsék. “Óvatosnak kell lennünk, mert ha túlságosan támogatjuk Micket, akkor lesznek olyanok, akik meg akarják nehezíteni a helyzetünket” – utalt az érzékeny információk kiszivárgására a csapatfőnök.