Éppen csak lecsúsztak a dobogóról a Mercedes versenyzői a félig száraz, félig pedig esős Forma-1-es Monacói Nagydíjon, miután a brackley-i csapat autóit Lewis Hamilton vezetésével a negyedik-ötödik helyen intették le, miközben George Russell három helyett javított a rajtpozíciójához képest – utóbbi azonban így sem elégedett maradéktalanul.

„Örülök, mert előreléptünk” – jelentette ki a leintés után a hétszeres világbajnok, aki a nyilatkozata közben minden csapattagnak köszönetet mondott. „Úgy vágtunk neki ennek a hétvégének, hogy nem tudtuk, hol leszünk a mezőnyben, így ez a negyedik és ötödik hely értékes pontokat jelent a csapatnak.”

„Sikerült egyben tartanunk az autót, és közben a Ferrarikat is legyőztük. Jövő hétvégén pedig jön Barcelona, az egyik legjobb tesztpálya, ilyen szempontból itt nehéz dolgunk volt. Merevnek érződött az autó, de sok a hupli a pályán. Egy területen ugyanakkor kifejezetten jónak találtam az autót, de azt nem tudom, hogy a jövő héten is így lesz-e” – mondta a Sky Sports F1 kamerái előtt.

F1: Elszúrta a Mercedes dobogóját Russell 2

Lewis Hamilton (Fotó: Steve Etherington/Mercedes)

Russell eközben az elúszott dobogós esélyek miatt kesergett. „Határozottan elérhető lett volna a harmadik. Azt pedig csak most tudtam meg, hogy a közvetítésben nem mutatták a hibámat” – kezdte az összegzést a fiatal brit. „Kényelmesen Lewis és [Esteban] Ocon előtt autóztam, mert még nem jártam a bokszban, a kemény gumikról egyből interekre váltottam.”

„Voltak sárga zászlók, olyankor visszább vettem, és amikor hozzáértem a fékpedálhoz, blokkolt a kerék. Megtanultam ezzel egy új leckét: ha időnként nem vagyok teljesen fókuszált, előfordulhatnak hibák” – vonta le a következtetést Russell. „Nagyon csalódott vagyok, mert ha nincs ez a hiba, garantált, hogy harmadik lettem volna.”