Pályafutása során először vágott neki úgy Forma-1-es idénynek Pierre Gasly, hogy immár nem a Red Bull kötelékében, annak valamelyik csapatánál versenyez. A francia pilóta ugyanis a tavaly nyáron végbement pilótapiaci mozgolódások révén már az Alpine-t erősíti, ráadásul honfitársa és korábbi riválisa, Esteban Ocon oldalán.

Miközben az átigazolás idején a sajtóban is felkapták a Gasly és Ocon közötti, régi ellentéteket, az enstone-iak új versenyzőjét még Otmar Szafnauer, az Alpine csapatvezetője sem ismerte. „Így a paddockban kellett kérdezősködnöm róla” – ismerte le a Sky Sports F1-nek. „Kedves srác, és ha törődsz vele, gyors is, szóval megpróbálunk vigyázni rá.”

F1: Másoktól kért tanácsot új pilótájához az Alpine 1

Pierre Gasly

Ugyanakkor Gasly számára nem indult könnyen az új fejezet a Forma-1-ben, a bahreini szezonnyitónak ugyanis csak az utolsó helyről vághatott neki, de végül a 9. pozícióban intették le.

„Élvezi, hogy nálunk lehet, ahogyan mi is élvezzük, hogy velünk van. Jól érzi itt magát, és még sok minden vár ránk” – tette hozzá Gasly kapcsán Szafnauer.