2023-tól az Aston Martin pilótája lesz Fernando Alonso, ami az új csapatszínen és céges autón kívül új lehetőségeket is jelent a spanyol számára. Próbált már szinte mindent 2005 és 2006 legjobbja: az F1 mellett endurance-világbajnok lett, Indy 500-on vett részt, Dakar-ralin indult, de klasszikus mozifilmben még nem vezetett.

Ezt az álmát váltaná valóra az Aston Martin segítségével a 41 éves versenyző, aki egyben le is rázná magáról az El Plant, vagyis a tervet, és új kulcsszót tűzne zászlajára. „Ne kezdjük előről. Tavaly az El Plannal elég kacifántos volt” – viccelődött Alonso egy élő közvetítésben az Instagramon egy szponzori videóban. „Ez a dolog a közösségi médiában született, én pedig mindig próbáltam követni, amit ti mondotok. Ha ennek a La Misiónnak (A küldetésnek) kell lennie, akkor a La Misión lesz” – próbálta irányba terelni követőit a spanyol.

„Jó lenne egyszer egy James Bond-filmben lenni egy Aston Martinnal. Szeretnék néhány utcai jelenetet forgatni, de erről beszélnünk kell a csapattal. Remélem, hogy össze fog jönni” – mondta bizakodóan Alonso.

Az biztos, hogy excsapattársától, Lewis Hamiltontól tanulhat egyet s mást a témában: