Nagyon úgy tűnik, hogy a Magyar Nagydíj után az Alpine néhány napon belül elveszítette Fernando Alonsót és Oscar Piastrit is: a spanyol már biztosan az Aston Martinnál folytatja pályafutását, míg a fiatal ausztrál a McLarenhez kerülhet. Az Alpine csapatfőnöke szerint ez több véletlen egybeesésnél: Otmar Szafnauer szerint összejátszhattak egyes F1-es kulcsfigurák az Alpine ellen.

“Természetesen nincs bizonyítékom a háttérben zajló információcserére, de ez a Forma-1: nem lepődnék meg, ha egyszer a jövőben kiderülne, hogy történt ilyesmi” – fogalmazott Szafnauer egy spanyol lapnak adott interjújában.

“Mindig mondom mindenkinek, hogy a Forma-1-ben úgy kell tenni, mintha mindenki tudna mindenről. Ezekben a körökben nincsenek titkok. Ha azt kéred valakitől, hogy ne mondjon semmit, akkor is úgy tesz mindenki, mintha mindenről tudna.”

Szafnauer szerint nem biztos, hogy Piastri jó döntést hozott. “A stratégiai tervünk nagyon jó, és ezt Piastri is tudja. Jobb, mint a McLarené. Előttük vagyunk a bajnokságban, és nagyon reméljük, hogy az utolsó futam után is ott leszünk. Nagy költségvetés áll rendelkezésünkre, tele vagyunk tapasztalt emberekkel is.”