Habár tavaly Lewis Hamilton Mercedese még a mezőny fölé nőtt, a Monacói Nagydíjon nem alkotott maradandót. Rossz rajtpozícióján nem tudott javítani a 78 körös futamon, csak hetedikként végzett a hétszeres világbajnok, miután az egész futamon beragadt mások mögé.

Tavaly a mezőny többsége csak egyszer járt a bokszban, így még taktikai szempontból sem volt látványos a Monacói Nagydíj. Hamilton erről az oldaláról közelítette meg a kérdéskört, amikor egy izgalmasabb futam gondolata felmerült. “Nem értem, miért nem mondják a sportág irányítói, hogy oké, ezen a futamon ne egy kiállás legyen kötelező, ahogy az lenni szokott, hanem legyen minimum kettő vagy három vagy akármennyi.”

“Amikor az ember tudja, hogy csak egyszer áll ki, abban bízik, hogy átugorja az előtte lévő autókat. Ilyenkor teljesen a csapat stratégiájára támaszkodunk” – tette hozzá Hamilton.

A brit emellett autójára is panaszkodott pénteken. Visszatért ugyanis a delfinezés a Mercedesnél, de ez a pattogó mozgás más, mint amivel idén találkoztak a csapatok. “Ez a legpattogósabb pálya, ahol valaha jártam. Más pattogás ez, amit eddig tapasztaltunk, mert lassú tempó mellett is érezhető. Mintha 100 hupli lenne csak egy egyenesben. Nem tudom, a többieknél mi a helyzet. Ez legpattogósabb hullámvasút” – fakadt ki a pilóta.