A Forma-1-es Spanyol Nagydíj szokott minden szezonban az a pont lenni, ahová a legtöbb istálló nagy fejlesztési csomaggal érkezik, mely jelentősen megbolygathatja az addigi erősorrendet. Könnyen lehet azonban, hogy a Mercedes ezzel el is lövi minden puskaporát 2022-re.

A konstruktőri bajnok ugyanis a Motorsport olasz kiadásának számításai szerint végére ért a tervezett fejlesztési keretnek, a 8 millió fontos kassza szinte üres Lewis Hamilton és George Russell csapatánál. Nemrég beszámoltunk arról, hogy a Red Bull is túlköltekezhetett, ők nagyjából az egész éves pénzügyi keret 75 százalékát felhasználták már.

Az eddigi fejlesztési költéseknek azonban nemigen volt foganatja a Mercedesnél: ugyan Miamiban voltak villanásaik, közel sem ott tartanak, ahol szeretnének. Míg Russellnek eddig minden hétvégén összejött egy top5-ös eredmény, addig Hamiltonnal előfordult az is, hogy lekörözték. Az istálló már korábban kijelentette, hogy kiszálltak a bajnoki csatából, ha pedig valóban elfogyott a fejlesztési pénz, még az eddigieknél is jobban elsüllyedhetnek a mezőnyben.