A Forma-1-es Miami Nagydíj után a Ferrari csapatfőnöke már célozgatott rá, hogy a Red Bull bajban lehet a költségplafonnal, mert a szezon eddigi összes versenyére fejlesztésekkel érkezett. Mattia Binotto biztos benne, hogy a költségplafon miatt a rivális képtelen lesz tartani az óriási fejlesztési tempót, egy számítás pedig a Ferrarit igazolja.

A Motorsport matekozott egy kicsit, és arra jutott, hogy a költségplafont és a csapatok fix kiadásait figyelembe véve nagyjából tízmillió eurót lehet elkölteni idén fejlesztésekre. Ezt a számot a Haas csapatfőnöke, Günther Steiner is megerősítette.

A portál szerint a Red Bull eddigi fejlesztései valóban intenzívek (és drágák) voltak, már az idei kerete 75 százalékát elkölthette a csapat. Nem tudni, hogy a számításnak mennyi a valóságalapja, de Christian Horner Red Bull-csapatfőnök is úgy fogalmazott, hogy kicsit takarékra teszik magukat.

“A költségplafon miatt nehéz lenne folyamatosan fejleszteni az autót. Stratégiai szempontok szerint kell átgondolnunk, hol érdemes új alkatrészeket bevetni. Biztosra kell mennünk: ha valamit viszünk valahova, annak meg is kell érnie a ráköltött pénzt” – nyilatkozta Horner.