A Forma-1-es Miami Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk hétfőn este 19 órától a YouTube-csatornánkon!

Hiába volt gyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj időmérőjén a Ferrari, ismét a Red Bullnak volt jobb a versenytempója és a gumikezelése, Max Verstappen így a harmadik helyről rajtolva is megnyerte a futamot. A megbízhatóság miatt ugyanakkor továbbra is főhet a feje a csapatnak, Sergio Perezt műszaki hiba hátráltatta abban, hogy a negyedik helyről előrébb léphessen.

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke szerint azért fordulhatott a kocka az erőviszonyokban, mert a Red Bull Imolára, aztán Miamira is jelentős fejlesztésekkel készült. Binotto egy kicsit oda is szúrt a riválisnak, egyfajta gyanút lebegtetve.

“Való igaz, hogy a Red Bull a szezon kezdete óta minden versenyen fejlesztette az autóját” – mondta Binotto. “Ha csak az utolsó két hétvégét nézem, körönként néhány tizedet is nyerhettek velünk szemben.”

“Semmi kétségem afelől, hogy ha tartani akarjuk a tempót, nekünk is fel kell vennünk a kesztyűt, és fejlesztenünk kell az autót. Mivel az idén már van költségplafon is, remélem, hogy egy ponton a Red Bull leáll majd a fejlesztésekkel.”

“Máskülönben nem fogjuk érteni, hogyan képesek erre…”