A Forma-1-es Miami Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk hétfőn este 19 órától a YouTube-csatornánkon!

Hatodikként látta meg a kockás zászlót a Forma-1-es Miami Nagydíjon Lewis Hamilton. A Mercedes hétszeres világbajnoka ezúttal is az előnytelenebb taktikát követte csapattársával, George Russell-lel szemben, aki végül ötödik lett.

Kettejük versenye között a legnagyobb különbséget az jelentette, hogy Russell a végletekig húzta egyetlen kerékcseréjét, várva egy esetleges biztonsági autós periódusra. Pierre Gasly és Lando Norris ütközése kapóra is jött neki, majd a friss gumikon meg tudta előzni csapattársát.

A Mercedes Hamiltonnak is felvetette menet közben, hogy esetleg álljon ki a bokszba, de kissé későn ajánlották fel neki a lehetőséget, a mezőny már felzárkózott a safety car mögött. A brit versenymérnöke ekkor Hamiltonra akarta bízni a döntést, de a pilóta inkább visszapasszolta a labdát csapatának. Végül úgy döntöttek, nem állnak ki másodjára is.

“Abban a helyzetben fogalmam sem volt, ki hol van. Amikor a csapat azt mondja, hogy az én döntésem, nem tudok dönteni, mert nincs meg az információ hozzá” – utalt a kialakult helyzetre a Mercedes-pilóta. “Ez a munkájuk, hogy hozzanak döntéseket helyettem, nekik megvannak a részletek, nekem nincsenek. Ezért bízom rá magam a srácokra, de ma nekem adták ezt. Nem értem, de mindegy…” – tette hozzá Hamilton.

“Kissé szerencsétlenek voltunk a biztonsági autóval, de legalább pontokat szereztünk, célba értünk, a megbízhatóságunk jó. Izgatottan várom, hogy valamikor előrelépjünk, melyet még nem tettünk meg” – próbálta keresni a pozitívumokat Hamilton.