A 2022-es Forma-1-es versenynaptár a leghosszabb a sportág történelmében 23 betervezett futamával, jelenleg azonban az Orosz Nagydíj törlése miatt még “csak” 22 helyszín fix. A trend ennek ellenére látszik és a sportág vezetői is ezt kommunikálják: a jövőben egyre több és több futam lesz egy szezonon belül, Stefano Domenicali F1-vezér a 30-as számot sem tartja elképzelhetetlennek.

A nézőknek ez talán jó, de a sportágban és környezetében dolgozóknak aligha. Lassan már idesorolhatóak a pilóták is, nemcsak a szerelők és a többi csapattag. “Optimista vagyok a tény miatt, hogy rengeteget növekedett” – célzott magára a Forma-1-re Sergio Perez. “Bárhova is megyünk a világon, érezni, hogy egyre többször ismernek fel az emberek.”

“Másrészt azonban a túl sok futam nem pálya, legalábbis nekem. Jelenleg teljesen elmerülünk benne, mert sok versenyünk van. Minden futam előtt szimulátorozunk, partnereseményeken veszünk részt. Gyakorlatilag semmi időnk nincs magunkra és a családunkra. Kisgyerekeim vannak, úton pedig a harmadik. Ha a versenynaptár tovább növekedik, biztos, hogy nem fogom tovább csinálni” – jelentette ki a Red Bull versenyzője.

Perezzel csapatfőnöke, Christian Horner is egyetért. “A 23 futammal telítettek lettünk” – mondta.