Ha szétnézünk a Forma-1-es rajtrácson, több pilótával is találkozhatunk, akik nem pont azon a néven versenyeznek, mely az anyakönyvi kivonatukban vagy épp a személyi igazolványukon szerepel. A hétszeres világbajnokot birodalmi kitüntetéseivel együtt Sir Lewis Carl Davidson Hamilton MBE néven kellene hívnunk, de ott van még Sergio Perez Mendoza, Carlos Sainz Vázquez de Castro, Fernando Alonso Díaz vagy épp Alexander Albon Ansusinha, a teljesség igénye nélkül.

Bennük azonban közös, hogy a mindennapokban használt névváltozatuk egyezik azzal, ahogyan irataikban is szerepel a nevük. Nem igaz ez azonban Lance Stroll esetében. Az Aston Martin kanadai versenyzője Lance Strulovitch néven látta meg a napvilágot, ám autóversenyzői karrierjét már a jobban csengő, egyszerűbben leírható változattal kezdte.

A pilóta nevét értelemszerűen apjától, a milliárdos Lawrence Strolltól örökölte, aki orosz zsidó felmenőknek köszönheti családnevét. A nevében és fia nevében hivatalos Strulovitch változat már az anglicizált változat, a divatmágnás még Strulović családnévvel született.

A Forma-1 történetének talán legkülönlegesebb nevű, de bizonyosan leghosszabb nevű versenyzője Alfonso Antonio Vicente Eduardo Angel Blas Francisco de Borja Cabeza de Vaca y Leighton, Portago 11. őrgrófja, vagy egyszerűbben csak Alfonso de Portago volt. A spanyol arisztokrata 1956-ban és 1957-ben öt világbajnoki futamon vett részt a Ferrarival, legjobb eredménye egy megosztott második hely – akkoriban a pilóták még megoszthatták autóikat.