1985. január 7-én Lewis Carl Davidson Hamilton néven látta meg a napvilágot a Mercedes hétszeres Forma-1-es világbajnoka, akit mindenki Lewis Hamiltonként ismer. Hivatalos nevéhez később hozzátoldották az elnyert brit birodalmi rendfokozatokat, így ma a pilóta hivatalos neve

Sir Lewis Carl Davidson Hamilton MBE.

Hamarosan azonban újabb változás jöhet, ugyanis szeretné felvenni édesanyja nevét is a brit. A 37 éves versenyző elmondta, már dolgozik az ügyön, hogy a Hamilton név mellett ott szerepeljen édesanyja leánykori családneve, a Larbalestier is.

“Nagyon büszke vagyok a családomra, ugyanakkor nem igazán értem azt, hogy egy nő miért veszíti el a nevét, ha férjhez megy. Ezért szeretném a nevét a Hamiltonnal együtt továbbvinni” – nyilatkozta a Mercedes versenyzője, akinek szülei kétéves korában váltak el.

Természetesen szóba került a bahreini idénynyitó is, melyről Hamilton azt mondta, kemény lesz, ugyanis a tesztek alapján egyelőre úgy tűnik, hogy legnagyobb riválisai, a Red Bull – benne a világbajnoki címvédő Max Verstappennel -, illetve a Ferrari is gyorsabbnak tűnik.