A hétvégén tartották az Egyesült Királyságban az Autosport díjátadó gáláját, melynek keretében egy jótékonysági aukció keretein belül különféle élményekre és ajándéktárgyakra is licitálhattak a jelenlévők. A bevétellel a Grand Prix Trust nevű szervezetet támogatták, akik segítséget és tanácsokat adnak a Forma-1-ben és környékén, például a gyárakban dolgozóknak már három évtizede.

A tételek között olyan izgalmas lehetőségek is voltak, mint egy ebéd Ross Brawnnal, az F1 sportszakmai főnökével. Bárki licitálhatott az egyes tételekre, így történt meg az is, hogy egy gyárlátogatást vett magának 4 ezer fontért (1,67 millió forintért) Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

Nyilvánvalóan nem örülnek annak a Mercedesnél, hogy az ellenfelet be kell majd vinniük a saját gyárukba, de legféltettebb titkaikat egyébként sem leplezik le az ilyen alkalmakkor a csapatok. Horner mindenesetre azzal viccelődött, hogy legalább 20 embert magával visz a gyárlátogatásra a csapattól.

A Red Bull csapatfőnöke nem először járhat ellenfelének főhadiszállásán. Még 2008-ban az ex-McLaren-pilóta David Coulthard hívta meg őt és Adrian Newey főtervezőt Wokingba, akkor, amikor már mindhárman az energiaitalosok színeit képviselték. “Adriannel mentem: ő ismerte a járást, de bárhová akart menni, nem engedtek be minket. Azt hiszem, a marketing- és az elektronikai részleget láttuk és ettünk egy jót, ennyi volt” – emlékezett vissza Horner.