A Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Egyenlő pontszámmal fordulhat rá a Forma-1-es bajnoki fináléra Max Verstappen és Lewis Hamilton, és kiindulva a Szaúd-Arábiában történtekből, előfordulhat, hogy nem szép módon dől el a 2021-es világbajnoki cím sorsa.

A minimális előny Max Verstappennél van az egyenlő pontszám ellenére: több győzelmének köszönhetően a pontegyenlőség neki kedvezne. Sokakban felmerült, hogy egy ütközéssel akár el is dönthetné a vb-cím sorsát a maga javára – feltéve, ha a Nemzetközi Automobil Szövetség nem zárná ki ezért.

Ezzel kapcsolatban elő is kotortak egy néhány évvel ezelőtti felvételt, ahol Verstappen akkori csapattársával, Pierre Gaslyval beszélgetnek, miközben egy videót néznek. A felvételen az 1990-es Japán Nagydíj rajtja látható, ahol Ayrton Senna úgy biztosította be a vb-címet, hogy az első kanyarba menet nekiment a rivális Alain Prost Ferrarijának.

Verstappen száját ekkor hagyta el, hogy hasonló helyzetben ő is ugyanazt tette volna, mint Senna. “Mit tettél volna?” – kérdezte előbb a holland Gaslytól. “Ugyanezt” – jött a válasz.“Igen”– erősítette meg Verstappen.

Szerintetek ütközéssel dőlhet el az idei vb-cím?
Igen
48% (2128)
Nem
52% (2328)