A Forma-1-es Katari Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Nagy-Britannia, The Guardian:
“Hamilton tökéletes versenyzéssel, a futamot teljes mértékben kontrollálva aratott rajt-cél győzelmet olyan tempóval, amellyel Verstappen nem tudta felvenni a versenyt”.

BBC Sport:
“Az idény nagyobb részében a Mercedes volt az üldöző. Az elmúlt három hónapban azonban javult a teljesítmény, és Hamilton számára kézzelfogható közelségbe került a nyolcadik világbajnoki cím”.

The Telegraph:
“Mennyi minden történhet néhány hét leforgása alatt. Amikor két héttel ezelőtt Mexikóból Brazíliába költözött a Forma-1-es mezőny, a Red Bull hatalmas lendületben volt, miután Max Verstappen 19 pontra növelte az előnyét Lewis Hamiltonnal szemben. Vasárnap pedig a katari sivatagban nyújtott csaknem hibátlan teljesítményével és sorozatban aratott második futamgyőzelmével Hamilton nyolc pontra csökkentette hátrányát, és úgy tűnik, immár a Mercedes van lendületben”.

The Independent:
“Lewis Hamilton arra vonatkozó reményei, hogy átveheti a vezetést a vb-pontversenyben Max Verstappentől, nagy lökést kaptak Katarban, ahol a brit címvédő a pole-pozícióból rajtolva győzte le összetettbeli riválisát”.

Olaszország, La Gazzetta dello Sport:
“Lewis Hamilton alvó oroszlán módjára ébredt fel, és most tényleg félelmetes. A brazíliai őrületes felzárkózását követően most Katarban is győzött, így a Mexikóban két héttel ezelőtt eldőlni látszó világbajnoki küzdelem megint teljes mértékben nyitott”.

La Repubblica:
“Szuperhősök Forma-1-e. Amikor semmi nem történik, akkor is minden úgy történik, ahogyan ennek a soha véget nem érni akaró világbajnokságnak a forgatókönyvébe illik. Hamilton sebesült oroszlánként tért vissza, és két hét alatt két kontinensen is győzött. Verstappen öntelt fiatalemberként hibázott, megbüntették, de nem adta fel, a kellemetlenkedő Alonso pedig hét év után, 2764 napnyi szünetet követően újra dobogóra állt. Üdv az autósport színes világában 2021-ben”.

Corriere della Sera:
“Lewis, az emír”.

F1: Felébredt a Hamilton-oroszlán, és nem ismer kegyelmet 1

Spanyolország, Sport:
“Hamilton érvényesítette a papírformát, Alonso pedig visszatért a dobogóra. A címvédő az idei hetedik és pályafutása 102. futamgyőzelmével 14-ről 8 pontra csökkentette a hátrányát Verstappennel szemben, és készen áll arra, hogy egészen az utolsó futamig küzdjön a nyolcadik vb-címéért”.

La Vanguardia:
“Hamilton újra harapott, Alonso visszatért a dobogóra. Lewis Hamilton győzött Katarban, és hat pontot hozott Max Verstappenen a világbajnoki pontversenyben. Így már csak nyolc pont a hátránya az utolsó két futam, a szaúdi és az abu-dzabi viadalok előtt. Alonso a harmadik helyével a 2014-es Magyar Nagydíj, 107 verseny után tért vissza a pódiumra”.

El País:
“A hollandnak 14 pontos előnye volt, ami most már csak nyolc, az utolsó két futamon pedig 50 szerezhető. Amennyire a Red Bull, annyira a Mercedes is lehet világbajnok a szezon végén”.

Svájc, Blick:
“A világbajnoki küzdelem kiéleződik! Az utolsó két futam, a szaúdi és az abu-dzabi viadalok előtt Lewis Hamilton hátránya nyolc pontra csökkent Max Verstappennel szemben”.