Még az Olasz Nagydíj előtt számoltunk be arról, hogy a Red Bull és a Ferrari úgy véli, valami turpisság lehet a Mercedes motorjával. Gyanújuk szerint a bajnokcsapat szabálytalanul juthat 20 lóerő többletelőnyhöz. Az üggyel megkeresték a Nemzetközi Automobil Szövetséget is, akik rövid úton lerendezték az ügyet és kijelentették, nem szabálytalan a bajnokcsapat erőforrása.

A Red Bull azonban nem nyugszik bele ebbe: továbbra sem értik, mitől lett sokkal jobb a Brit Nagydíj óta a Mercedes motorjainak teljesítménye. A helyzet Törökországban annyira kicsúcsosodott, hogy Lewis Hamiltonék még csukott DRS-sel is gyorsabbak voltak, mint amikor Max Verstappenék nyithatták a hátsó szárnyukat.

Az Auto Motor und Sport szerint Christian Horner véleménye az, hogy a Mercedes valamelyik szürke zónában, a szabálykönyv által nem teljesen tisztázott területen találhatott valami pluszt. Ugyan kérvényüket az FIA elutasította, de a Red Bull a továbbiakban is keresni fogja az üggyel kapcsolatban az FIA illetékeseit.

A Mercedes mindeközben azt állítja, hogy motorjaik az év eleje óta nem változtak, csak a vezethetőség javult a szezon során. Ezt alátámaszthatja a McLaren és a Williams előrelépése is, mely a Magyar Nagydíjtól feltűnő igazán. Sokak szerint egyszerűen azzal játszanak a bajnokcsapatnál és ügyfélalakulatoknál, hogy szombatra és vasárnapra feljebb csavarják a motorokat.