A Forma-1-es Török Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Nagy-Britannia, Daily Mail:
“Lewis Hamilton elveszítette a vezető pozíciót a világbajnoki pontversenyben, miután a Mercedes félős nyusziként viselkedve kihívta a bokszba egy értelmetlen kiállásra. Ezt a sorsfordító döntést ráadásul nyolc körrel az esős Török Nagydíj leintése előtt hozták meg, a futamot pedig végül Valtteri Bottas nyerte meg.”

The Sun:
“Lewis Hamilton a Mercedes csapatára panaszkodott, mert úgy érzi, elvették az esélyét, hogy dobogós helyen végezzen Törökországban. A címvédő attól tart, hogy ez a döntés a világbajnoki diadalába kerülhet. A hétszeres vb-győztes nem tudta elrejteni csalódottságát azért, mert Max Verstappen ismét átvette a vezetést az összetettben, és most hat ponttal előzi meg Hamiltont.”

The Guardian:
“Kétségkívül érezhető, hogy az elmúlt évek legizgalmasabb Forma-1-es világbajnoksága a mostani. A Török Nagydíj szürke, borult égboltja alatt a várakozás súlya nehezedett Lewis Hamilton vállára.”

Olaszország, Gazzetta dello Sport:
“Valtteri Bottas nyerte az őrült Török Nagydíjat. A Mercedesnek egy kiválóan versenyző Bottasra volt szüksége, hogy csökkentse a Hamilton versenyautójában végrehajtott motorcsere okozta károkat. Valtteri pedig nem okozott csalódást.”

Corriere dello Sport:
“Több mint egy év várakozás után Valtteri Bottasnak sikerült két számjegyűvé tennie futamgyőzelmeinek a számát. Ez volt pályafutása 10. sikere, miután Verstappen előtt tudott maradni, és ezzel segítette a Mercedest mind a konstruktőri, mind pedig az egyéni világbajnoki pontversenyben.”

F1: Félős nyuszivá vált a Mercedes 1

Spanyolország, Marca:
“Bottas-fesztivál volt Törökországban, de Verstappen az összetett új éllovasa, mégpedig hat ponttal megelőzve Hamiltont. A finn versenyző eddigi legjobb futamát teljesítette a Mercedesszel, Carlos Sainz pedig szépen zárkózott fel a rajtrács végéről. Verstappen hatpontos előnye a hétszeres világbajnokkal szemben bizonyíték arra, hogy a vb-diadalért zajló küzdelem az idény végéig eltart majd.”

As:
“Nem mindenkinek kedvez, ha esik az eső. A futamot egy Mercedes nyerte meg, de a taps nem volt olyan hangos a bokszban, mert a győzelem közben a másik autóban ülő világbajnoki címvédő a csapatrádión az elhibázott stratégiai döntést kritizálta.”

Franciaország, L’Équipe:
“Egy évvel azután, hogy ugyanezen a pályán hatszor is megpördült a futam alatt, Bottas nem is találhatott volna jobb módszert a törökországi démonjainak a legyőzésére.”

Ausztria, Kronen Zeitung:
“Verstappen lehagyta a frusztrált Lewis Hamiltont.”

Svájc, Blick:
“Hamilton mérgesen kérte a csapatrádión, hogy hagyják őt békén. Miközben csapattársa, a Mercedestől az idény végén távozó Valtteri Bottas győzött, Max Verstappen pedig második lett, Lewis Hamilton az ötödik helyezésével hatpontos hátrányba került az összetettben a Red Bull holland versenyzőjével szemben. A brit a Mercedes stratégiai döntését kifogásolta.”