Lawrence Stroll érkezésével a Force Indiából Racing Pointtá, majd Aston Martinná váló Forma-1-es alakulatnál komoly változások indultak el. Szereztek egy világbajnok pilótát Sebastian Vettel személyében, egy hete pedig bejelentették, hogy vadiúj gyárat építenek.

Érezhető, hogy az alakulat szeretne kilépni a topcsapatok árnyékából, és a sportág egyik meghatározó szereplőjévé szeretnének válni, melyért valóban megtesznek mindent, kerül, amibe kerül. Egy nagyobb csapat azonban több teendővel is jár.

Épp emiatt kicsit átszervezi a céget a márka: egy új cég, az Aston Martin Performance Technologies fogja felügyelni a Forma-1-es tevékenységeket, melynek élére egy veterán szakembert szerződtettek Martin Whitmarsh személyében. A britet legtöbben a McLaren csapatfőnökeként ismerhették meg: 1989-ben kezdett a wokingi csapatnál, majd 2008-ban a kicsit háttérbe húzódó Ron Dennis árnyékából kilépve átvette az irányítást.

Whitmarsh

2014-ben otthagyta a McLarent, de az autósporthoz közel maradt, többek között tanácsadói szerepet is betöltött a Forma-E-ben. “Martin hosszú, sikeres karriert tudhat maga mögött szerte a motorsportban, az autóiparban, az űrkutatásban, a hajózásban és a megújuló energia szektorában” – tette hozzá Lawrence Stroll, az Aston Martin tulajdonosa.