A Forma-1-es Holland Nagydíj szabadedzésein előbb Sebastian Vettel, majd Lewis Hamilton autójában mondott csütörtököt a Mercedes erőforrása. Akkor minden csapatot arra kötelezett a gyártó, hogy váltsanak új motorra.

Mivel a tervek szerint még kilenc futam maradt a 2021-es szezonból, és a bajnokcsapat pilótái már eljutottak a büntetési határig, könnyen lehet, hogy már Monzában bevállalják a szankciót. Erről Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke beszélt.

“A motorjaink… kritikus komponensek mennek tönkre, mentek tönkre időnként. Szükségünk lesz egy újra Olaszországban a héten” – árulta el az osztrák szakember.

Állítását azonban még nem kell készpénznek venni: egy Mercedes-szóvivő szerint a csapat még nem döntötte el, hogy valóban azon az aszfaltcsíkon vállalják-e be a büntetést, ahol egyébként jól teljesítenek, és a győzelemre is lehet esélyük. Amennyiben valami miatt úgy alakul, hogy lehetőségük nyílik cserélni – akár egy rossz időmérőnek köszönhetően -, azt biztosan ki fogják használni.

A csere leginkább Hamiltont fenyegeti a már említett zandvoorti meghibásodás miatt. Bajnoki ellenfele, Max Verstappen sem lehet nyugodt: a Red Bull hollandja a Brit Nagydíj rajtbalesetében sérült motorja miatt számíthat előbb-utóbb rajtbüntetésre.