Félbeszakították a Forma-1-es Magyar Nagydíj időmérő edzését, miután annak második szakaszában Carlos Sainz a falnak ütközött a Ferrarival az utolsó, 14-es kanyarban. Habár úgy tűnt, hogy a spanyol még visszakecmereghet a bokszutcába, az első lendületvétellel ráhajtott a leszakadt első szárnyára, ami emiatt beszorult az SF21 alá.

A történtek után Sainz nem tudta folytatni a körözést, kénytelen volt kiszállni az autójából, csak a 15. rajtkockát foglalhatja el.

„Nem értem, mit csináltam rosszul vagy másképpen” – nyilatkozta a Sky Sports F1-nek. „Kicsit lassabban is mentem be a kanyarba az előző körömhöz viszonyítva, mert úgy éreztem, más a gumik helyzete és a szélviszonyok. Mégis elveszítettem az autó hátulját.”

„Azóta a mérnökökkel már kiderítettük, hogy volt egy 35 km/órás széllökés, és vélhetően emiatt történt a baleset. Nem szoktam ilyen hibákat elkövetni, így ez most nagyon fáj, és elnézést kérek érte a csapattól. Nem akarom ürügyként használni a szelet” – magyarázta.

Hozzátette, szerinte ez is a tanulási folyamat része. A vasárnapi versenyre kitérve elmondta, hogy a csapattal az este folyamán próbálják tanulmányozni a kármentés lehetőségeit. „Sajnálatos, hogy így alakult, mert a Q1-ben kifejezetten erősnek tűntünk. Az egyik legjobb körömet futottam Ferrari-pilótaként.”

A másik Ferrarival Charles Leclerc a 7. helyről kezdheti meg a 70 körös futamot a Hungaroringen.