2017-ben utazott el először Fernando Alonso Indianapolisba, hogy részt vegyen az 500 mérföldes versenyen, és teljessé tegye tripla koronáját. Az Alpine spanyol pilótájának akkor még csak a Forma-1-es monacói győzelem volt a zsebében, de 2018-ban a Le Mans-i 24 órás győzelem is összejött neki.

Alonso azóta többször is nekirugaszkodott az oválversenynek, de a tavalyi 21. helye az eddigi legjobb eredménye. Az idei évre visszatért a Forma-1-be, de nem tett le arról, hogy Graham Hill után ő legyen a második, akinek összejön a három nagy siker.

F1: Alonso nem mondott le nagy álmáról 1

Fernando Alonso

“Még mindig a fejemben van a tripla korona és az Indy 500. Helio Castroneves megmutatta idén, hogy nem kell teljes szezont teljesíteni ahhoz, hogy megnyerje az ember az Indy 500-at” – utalt a versenyt idén negyedszerre megnyerő 46 éves brazilra Alonso. “De jelenleg teljesen a Forma-1-re koncentrálok.

“Az Indy számomra nem prioritás most” – szögezte le, de hozzátette, hogy más versenysorozatok is érdeklik őt. “Az Alpine szintén részt vesz az endurance vb-n, talán ott is akadhatnak lehetőségek. Talán nem kötelezném el magam egy teljes szezonra a Forma-1 után, de vannak kiemelkedő futamok, melyek vonzóak” – mondta.