Charles Leclerc rajthoz sem tudott állni a múlt vasárnapi Monacói Nagydíjon, Valtteri Bottas egy rendkívül kínos bokszutcai baki miatt kiesett, így Carlos Sainz másodikként zárta a futamot a Ferrarival.

A spanyolt sokan dicsérték második helye miatt, az eredmény fogadtatása abszolút pozitív volt. Ez pedig nem annyira tetszett Fernando Alonsónak, aki szerint az ő második helyei után bezzeg olyan hangulat volt a sajtószobában, mintha temetés lenne.

“Emlékszem, hogy öt vagy hat éve kilencszer-tízszer állhattam fel a dobogóra. Ha második lettem, temetői hangulat uralkodott a sajtószobában, és folyton csak azt kérdezgették tőlem, hogy mikor fogok újra nyerni” – mondta Alonso.

“97 alkalommal állhattam dobogóra, most már látjuk, hogy ezek közül az utolsó öt-hat év dobogóit senki nem ismerte el igazán.”

Alonso Sainz sikerének természetesen örül. “Carlos miatt nagyon-nagyon örülök. Remélhetőleg hamarosan nyerni is láthatjuk, de mindannyian tudjuk, hogy egy normál pályán továbbra is a Mercedes és a Red Bull lesz elöl.”