A tavalyi szezonban hamar kiderült, hogy a Ferrari megválik Sebastian Vetteltől, helyette pedig Carlos Sainz szolgálataira számítanak. A két pilóta pályafutása azonban nem csak így keresztezte egymást: korábban mindketten a Red Bull családjába tartoztak, ebből a korszakból származik a versenyzők története, melyet a spanyol mesélt el.

„Nagyon tisztelem Sebastiant. Szerintem a Forma-1 jelenlegi korszakának meghatározó pilótája annak ellenére, hogy nehezebb éveken ment keresztül” – mondta Sainz.

„Elmondok egy történetet. 2014-ben, amikor elbúcsúzott a Red Bulltól, én még szimulátorpilóta voltam, és küldött nekem egy levelet. Úgy gondolta, hogy a munka, amit a szimulátorban végeztem, fontos volt neki és a csapat számára. Minden alkalmazottnak személyre szabott levelet küldött, így köszönve el.”

Sainz azóta is másképp néz állítása szerint Vettelre. „Tudta, hogy hajnali négytől kezdve órákat töltöttem a beállítások hangolásával az ausztrál versenyre, levelében pedig kedvesen megköszönte a szimulátoros erőfeszítéseim. Az érzéseimről még sosem beszéltem neki, de egy nap talán elmondom neki. Mindenesetre nagyon tisztelem őt.”