Hosszú huzavona után tisztázódott a Forma-1 elméleti szinten utolsó szabad ülése 2021-re: valójában nemigen volt kérdés, hogy Lewis Hamilton megtartja helyét a Mercedesnél, hétfőn pedig a felek be is jelentették, hogy megegyeztek egymással.

A hétszeres világbajnok új kontraktusával kapcsolatban természetesen rengeteg pletyka felütötte a fejét, de annyi biztos, hogy a megegyezés csak egy évre, 2021 végéig szól. Mivel a szabályok alig változtak 2020-hoz képest, ezért ennek a szezonnak is a Mercedes a fő esélyese, így Hamilton akár könnyedén behúzhatja abszolút rekordot jelentő nyolcadik vb-címét.

Apja szerint azonban nem ezért írt alá ismét munkaadójával. Anthony Hamilton szerint fia fejében már más dolgok járhatnak – akár a visszavonulás is. “Hosszú időre visszanyúló kapcsolatuk van” – utalt a pilótára és a Mercedesre. “A lojalitás fontos a mai világban, jó látni, hogy még egy évig együtt lesznek.”

“Nem hiszem, hogy a rekord megdöntése lenne a cél… talán felismerhette, hogy egyre öregebb lesz, és még mást is akar csinálni az életben” – magyarázta a szerződés rövidségét az apa. “Az életben nemcsak a versenyzés létezik, de jelenleg boldog, hogy még egy évig vezethet.”