A Mercedes 2014 óta nem talált legyőzőre a Forma-1-ben, minden jel arra mutat, hogy idén és jövőre sem szakad meg ez a sorozat. 2017-ben és 2018-ban a Ferrari tudott néhány kellemetlen pillanatot okozni riválisának, azóta valódi kihívó nélkül gyűjtögeti győzelmeit a címvédő.

“Próbáljuk kiélvezni a sikereinket” – mondta Toto Wolff csapatfőnök. “Közben próbálunk olyan szervezetet építeni, amely kibírja a szabályváltozásokat, és ott maradunk a csúcson.”

“Imádjuk a versengést. Amikor azt látjuk, hogy a Red Bull a sarkunkban van, és nem lehetünk biztosak a győzelemben, sokkal jobban élvezem a pozitív eredményeket, mint azokon a hétvégéken, amikor nincs kihívónk.”

“Minél hosszabb ideig maradnak változatlanok a szabályok, annál valószínűbb, hogy előbb-utóbb kiegyenlítődnek az erőviszonyok a fejlesztési görbék sajátosságai miatt.”

“De úgy tűnik, ezt nem nagyon értik a döntéshozók, és azt hiszik, ha két-három évente változtatják a szabályokat, az rögtön felborítja az erősorrendet is. Világos, hogy változatlan szabályok mellett a Red Bull közelebb lesz hozzánk jövőre, és ezt alig várjuk. Szükségünk van a kihívásra.”