Az Eifel Nagydíjon a ködös időjárás miatt mindkét pénteki szabadedzést törölni kellett, az időmérő előtt mindössze egy órájuk volt a csapatoknak a finomhangolásra. Vannak, akik szerint állandóra is be lehetne vezetni ezt a rendszert, Sebastian Vettel azonban nem tartozik közéjük.

“Ha pénteken nem lesz akció a pályán, akkor nézők sem fognak kilátogatni péntekenként” – világított rá Vettel egy fontos dologra. “A magam részéről inkább a csütörtököket venném ki a programból a péntekek helyett.” Csütörtökönként interjúkkal kezdődik a hétvégék programja.

“A pénteki napok törlésével a mérnökökkel való közös munka is ugrana. Nem lenne lehetőség arra, hogy dolgozzunk a beállításokon, így ezeknek a mérnököknek a befolyása is csökkenne.”

Lewis Hamilton szerint nehezebb dolga lenne így a versenyzőknek. “A pénteki edzéseken sok változtatást végzünk a beállításokon. Ha szombaton kezdenénk, erre nem lenne többé idő” – így Hamilton. “Persze, egy előnye lenne: felszabadulna 22 nap, amelyeken egyébként húsz autóval szennyezzük a levegőt.”

Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke szerint a kétnapos program is működőképes. “Ha csak a versenyzésről van szó, semmi kifogásom a kétnapos hétvégék ellen. A promóterek számára azonban a péntekek üzletileg jók” – vélekedett Steiner.

“Szerintem jól alkalmazkodtunk a Nürburgringen, egy kicsit olyan volt, mint a régi időkben. Gyorsabban kellett gondolkozni és bátrabban döntéseket hozni, remélve, hogy nem tévedünk.”