Egy héttel ezelőtt a Forma-1 egyik utolsó, igazán független csapata, a Williams gazdát cserélt. Az új tulajdonos egy amerikai befektetési alap, a Dorilton Capital lett, de az istálló továbbviszi az alapító Frank Williams családnevét.

A csapat körüli hírekre a Belga Nagydíj csütörtöki sajtónapján a két versenyző, George Russell és Nicholas Latifi is reagált. Előbbi – aki jövőre már a harmadik szezonját kezdi a grove-i alakulat színeiben – örömmel fogadta a megnyugtató híreket a csapat jövőjével kapcsolatban. “Beszéltem Matthew Savage-dzsel, a vállalat elnökével. Jelenleg teljes felülvizsgálatot tartanak, hogy kiderüljön, milyen változásokra van szükség.”

“Ezek pozitív hírek a Williams számára, mindenkinek, aki a gyárban dolgozik és nekünk versenyzőknek is. Ezt megelőzően egy kissé idegőrlő időszakon mentünk keresztül, de örülök, hogy a csapat stabil alapokkal halad előre. Egy nagyszerű cég áll mögöttünk, hogy segítsenek a Williamsnek visszatérni oda, ahova tartozik” – mondta Russell.

A pilóta annak is örül, hogy a Williams nem tűnt el a csapat nevéből. “Történelmi szempontból nézve nem változik a csapaton belüli kultúra. A név megőrzése fontos dolog nekünk, versenyzőknek és a háttérembereknek egyaránt.”

F1: Megnyugtatta a tulajdonoscsere a Williams-pilótákat 2

Nicholas Latifi és George Russell

A csapattárs Nicholas Latifi szerint a tulajdonosváltás legfontosabb hozadéka az, hogy a Williams jövője stabilizálódott. “Hogy milyen változásokra van szükség, az ő felelősségük eldönteni. A következő napokban, hetekben, hónapokban mindent kiértékelnek, ahogy azt minden cég teszi ilyen esetben. Szerintem ez csak pozitív eredménnyel zárulhat” – mondta.