Nicolas Latifivel szembeni keménykedése miatt begyűjtött egy büntetést, aztán végül nem fejezte be a 70. Évfordulós Nagydíjat Kevin Magnussen. A Haas pilótája azért adta fel a futamot, mert nem maradt gumija a csapatnak.

Magnussen tíz körrel a leintés előtt jelezte, hogy a bal hátsója nagyon hólyagosodik. A versenymérnöke erre azt válaszolta, hogy ha nem jut el velük a kockás zászlóig, csak a rendkívül gyorsan kopó lágy keverékből tudnak feltenni egy szettet.

Magnussennel végül azt közölték, hogy adja fel a futamot. “Nem maradt több gumink” – közölte Magnussen a sajtóval, hogy miért nem fejezte be a versenyt.

Günther Steiner csapatfőnök szerint azért más okok is közrejátszottak a döntésben. “Az erős vibráció miatt Kevint nem tarthattuk kint a kemény gumikon” – magyarázta Steiner.

“Végül a vibrációk miatt fel kellett adnunk a versenyt, mert aggódtunk, hogy megsérülnek a felfüggesztések.”

Magnussen egész hétvégén szenvedett az autójával, egyelőre a Haas sem tudja, mitől esett vissza a teljesítménye az első silverstone-i hétvégéről a másodikra. Műszaki okokat sejtenek a háttérben, egyelőre nyomoznak a mérnökök.