Tavaly nyár óta keringenek pletykák a Mercedes-csapat Forma-1-es jövőjéről, a főnök Toto Wolff és a kanadai milliárdos, Racing Point- és tavasz óta már Aston Martin-tulajdonos Lawrence Stroll együttműködéséről ilyen, olyan és amolyan kombinációkban.

A legfrissebb, több helyen is megjelent – F1Insider, Auto Bild, Motorsport, Motorsport-Total – hírek szerint a Mercedes-csapatnál hatalomátvétel készülődik.

F1: Hatalomátvétel jöhet a Mercedes-csapatnál 1

Lewrence Stroll – övé a Racing Point, övé az Aston Martin, hogy illik a képbe egy második F1-csapat?

A főnök – és 30%-os résztulajdonos – Toto Wolff nem hosszabbít szerződést, 2020 végén leköszön, de valójában marad a brackley-i alakulatnál, ahonnan a német gyártó vonul majd ki, és Aston Martin-Daimler részvénycserével Lawrence Stroll száll majd be, hogy Wolff-fal közösen 55%-os többségi tulajdont szerezzenek.

A fentiek után a Mercedes mindössze motorszállítóként maradna 2021-től, az alakulat pedig Aston Martin néven működne tovább. Hogy mi lenne Stroll eredeti csapatával, a Racing Pointtal, egyelőre nem világos, hiszen az eredeti tervek szerint a silverstone-i csapat lesz a brit luxussportkocsi-gyártó gyári alakulata a jövő évtől.

Kövess minket a Facebook-on!