Bár a Forma-1 az utolsó pillanatban lefújt Ausztrál Nagydíj óta tetszhalálba süllyedt – talán júliusban indul el a bajnokság –, a színfalak mögött bőven volt történés, az F1 vezetése, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) és a csapatok a március óta rendszeresen egyeztettek, tárgyaltak, vitáztak a sportág jelenlegi helyzetéről és hosszabb távú jövőjéről, a szabályváltoztatásokról, a kiadási plafonról.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff számára kiábrándító volt az elmúlt bő két hónap, egyenesen örül, hogy legalább személyesen nem kellett találkoznia némelyik kollégájával.

„2009-ben, a Williamsnél kezdtem a sportágban, de sosem láttam még olyan opportunizmust, helyezkedést és manipulációt, mint mostanában. Vannak olyan oldalai az F1-nek, amelyek egészen kiábrándítanak, néha pedig már maga a sport is mellékes dologgá válik” – mondta az ESPN-nek az osztrák.

„Sokat megtudtam egyesekről mostanában, és bár tudom, hogy mennyire politikus környezet ez, hogy mindenki igyekszik előnyökhöz jutni, azt mondanám, hogy amióta én az F1-ben vagyok, az elmúlt hat hónap volt a legintrikusabb időszak, amit láttam.”

A Forma-1 sosem volt olyan undorító, mint most 2

„A kényszerszünet egyrészt jó volt, mert nem kellett érintkeznem bizonyos emberekkel, másrészt viszont az is kiviláglott, hogy egyesek úgy érezték, helyes a médián keresztül üzengetni” – utalt arra, hogy a kiadási plafont illető vitában a sajtóban a Ferrari, a Red Bull és a McLaren is erősen hajtotta a saját álláspontját.

„Persze végső soron ez az egész nem számít. Mindannyian a teljesítmény miatt imádjuk ezt a sportágat, és amikor kialszanak a lámpák, semmit sem ér a szövegelés. A szövegelésnek pedig hamarosan vége szakad, és onnantól az égvilágon semmit sem számítanak majd a nyilatkozatok, vélemények” – fogta végül bizakodóra Wolff.

Kövess minket a Facebook-on!