A Mercedes-főnök Toto Wolff szerződése idén kifut, így tavaly nyár óta állandó spekulációk tárgya, mi lesz vele később. Kezdetben a Forma-1 vezérigazgatói posztjával hozták hírbe, majd az év eleje óta a kanadai milliárdos, F1-es csapattulajdonos Lawrence Stroll által felvásárolt Aston Martin leendő új főnökeként emlegették.

Az Aston Martinnál végül maga Stroll lett a vezérigazgató, Wolff pedig több nyilatkozatban is határozottan állította, hogy nem fog a brit luxussportkocsi-gyártónál dolgozni, ám mostanra újra bebizonyosodott, hogy nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél: az osztrák szakember ugyanis tulajdonrészt szerzett a márkánál, tudósít a Motorsport.com.

„A befektetés 0,95% százalékos tulajdonrészt jelent. Pénzügyi befektetésről van szó, Toto mercedeses partnerségét és vezetői szerepét egyáltalán nem érinti a tranzakció” – nyilatkozta a Mercedes szóvivője.

Érdemes megjegyezni, hogy Wolff végső munkaadója, a Mercedes-anyacég Daimler maga is résztulajdonos – és beszállító – az Aston Martinnál, így nincs szó összeférhetetlenségről.