Tavaly sokáig úgy tűnt, a Red Bull-os Max Verstappen 2021-től, sőt, akár már 2020-tól a Mercedesnél folytathatja, de a bajnokcsapatnál végül hosszabbítottak Valtteri Bottasszal, a holland pedig az idei év elején egészen 2023-ig újraszerződött az energiaital-gyártóval.

„Tavaly év végén áttekintettük az opciókat. De az ember élcsapatnál akar lenni, másokkal nem is foglalkoztunk. Lehet, hogy lett volna lehetőség egy másik csapatnál, de szerintem nem volt itt az ideje ennek. És a másik csapathoz való átigazolás nem is garantálja a győzelmet, mert lehet, hogy a Red Bull áll elő valami különlegessel” – mondta a pilóta édesapja, a korábban szintén Forma-1-es versenyző Jos a GP Racingnek.

„Az olyan pozíció megteremtése, amilyenben Max most ennél a csapatnál van, évekbe telik. Max meg akarja mutatni, hogy képes világbajnoki címet nyerni a Red Bull-lal és a Hondával.”

F1: Verstappen a Mercihez? Nincs itt az ideje! 1

Nyílt titok, hogy Verstappen tavaly nem is mozdulhatott volna, ugyanis a szerződésében lévő, az eredményekre vonatkozó kitétel teljesült a szezon közepére, igaz, az új kontraktusban is van hasonló kiugrási opció…

„A világbajnoki helyezésről szólt a dolog. De hozzá kell tennem, hogy Max amúgy is maradni akart. Az új szerződést illetően megegyeztünk a Red Bull-lal, hogy nem beszélünk erről. A fontos az, hogy mi tudjuk, hogy mi van benne, és ez köztünk is marad.”

Jos szerint amúgy sem lenne jó ötlet fia mercedeses szerződtetése, a holland ugyanis úgy véli, Lewis Hamilton még marad a német márkánál, ez a páros pedig többszörösen problémás lehetne.

„Pénzügyileg sem lenne egyszerű a dolog” – utalt arra, hogy fia is Hamiltonéhoz hasonló, tízmilliós nagyságrendű fizetést kérne. „A nagyközönség biztosan imádná, de talán nem a legjobb ötlet. Az F1-ben inkább rosszul, mint jól sül el a két dudás egy csárdában.”

F1: Verstappen a Mercihez? Nincs itt az ideje! 2

„Amúgy is nagyon jól érzi magát a Red Bullnál, szerintem pedig ez a legfontosabb. A végső szó persze Maxé. De jól érzi magát a Red Bullnál, nagyon jól beilleszkedett. Max Ricciardo távozását is jól vette, a tavalyi autót nem volt könnyű vezetni, de neki ment a dolog, emellett egyre profibban kezel minden mást is.”

„Helmuttal (Marko, Red Bull-motorsportfőnök) is szoros a kapcsolatuk. Helmut bírja őt, Max is bírja Helmutot, ez mindig is így volt. Helmut nagy csodálója Maxnak. Szerintem ő pont az a fajta versenyző, akit Helmut szeret. Emellett Max őszintesége is közös pont, Helmut is ilyen alkat.”

F1: Verstappen a Mercihez? Nincs itt az ideje! 3