A Forma-1-et 2017 elejéig három és fél évtizeden keresztül irányító Bernie Ecclestone a napokban az olasz Corriere della Serának és a brit Autocarnak is nyilatkozott. Ecclestone mindkét interjúban Sebatian Vettelt, Lewis Hamilton és Max Verstappent nevezte meg az F1 jelenlegi legjobb versenyzőinek, de egy fontos különbségre is rámutatott:

„Mindhárman csak annyira jók, amilyen a mögöttük álló csapat támogatása. Lewis maximális támogatást kap, semmiben nem szenved hiányt a Mercedesnél.”

Ami a hamarosan akár Michael Schumacher utolsó abszolút rekordjait is megdöntő Hamiltont illeti, Ecclestone azt mondja, az angolt nem is érdemes a korábbi csúcspilótákhoz hasonlítgatni.

„Hogy olyan-e, mint Niki Lauda, Ayrton Senna vagy Michael Schumacher? Nem, mindegyiktől különbözik. Emellett nagyon jó önmaga népszerűsítésében is.”

A Red Bull fiatal hollandját így dicsérte: „Max nagyon erősen vezet. Emellett nagyon szórakoztató is. Ha most Forma-1-es csapatfőnök lennék, azonnal lecsapnék rá.”

F1: Vettel maradjon, Hamilton kerülje a Ferrarit! 1

Vettel már nem remekelt az elmúlt időszakban…

„Egy kicsit elkallódott, de miért is? Talán azért, ahogy a csapatnál bántak vele. Korábban ő volt az első számú versenyző, de aztán egyszer csak ott termett egy srác a semmiből (Charles Leclerc), azonnal jól szerepelt, úgyhogy mindenki belé is habarodott a Ferrarinál. Szóval szerintem egy kicsit azt érezte… Én nagyon jóban vagyok vele, és bár ilyesmikről nem beszélünk, de azért látok ezt-azt, és bár ő sosem mondaná ki, de talán úgy érzi, hogy egy kicsit háttérbe szorították.”

A négyszeres világbajnok szerződése idén lejár, vannak, akik szerint itt lenne az ideje, hogy szögre is akassza a sisakját.

„Miért is ne folytatná? Én úgy gondolom, hogy van még benne két-három év. Persze rajta múlik, meg az eredményein.”

F1: Vettel maradjon, Hamilton kerülje a Ferrarit! 2

Ha Vettel marad is, nem biztos, hogy a Ferrarinál. Valószínűtlen, de lehetséges utódja lehetne Hamilton, akinek mercis szerződése szintén kifut idén – Ecclestone nem tanácsolná az angolnak, hogy Maranellóba menjen, Leclerc mellett neki sem lenne jó dolga.

„Hozzá van szokva, hogy nagyjából ő irányít, de ha Ferrarihoz menne, és a második számú versenyzőjük, akit ők félig-meddig első számúnak tekintenek, továbbra is jól szerepelne, nem lenne ott maradása. Miután belehabarodtak Leclerc-be, ez lenne. Kicsinálnák ott Hamiltont.”